Deze zomer werkvakantie naar Albanië

Deze zomer werkvakantie naar Albanië

Vanuit het Westland-netwerk gaat deze zomer weer een groep naar Albanië. Ga je mee?

Onze werkvakantie naar Albanië in 2016 was zó goed, dat vraagt om een vervolg! Wij gaan 24 juli tot 3 augustus 2018 opnieuw naar hetzelfde gebied, voor tien dagen met een team van twintig Westlanders. We gaan onze handen uit de mouwen steken in één van de armste landen in Europa.

Irrigatiekanaal en kinderkamp

We reizen met het vliegtuig naar Albanië. We gaan graven en bouwen aan een irrigatiekanaal. Het kanaal brengt het water naar de akkers van arme boerengezinnen. Zonder irrigatie is deze grond bijna niets waard. Mét irrigatie kunnen ze aardappelen, uien en granen verbouwen. Daardoor kan de armoede in twee afgelegen dorpen doorbroken worden.

Het hoogtepunt van onze reis is een vijfdaags kinderprogramma voor ruim honderd basisschoolkinderen. Dat wordt een flitsend zomerkamp, de kinderen in Mokra zullen dat niet gauw vergeten. We gebruiken bekende verhalen van Jezus, met allerlei creatieve verwerkingen. Er is natuurlijk ook veel sport en spel! We worden geholpen door vijftien lokale vrijwilligers. Een paar van hen spreken Engels, zij zijn ook onze tolken. Halverwege het programma gaan we er op uit om een dag door de bergen trekken, met een picknick en schitterende uitzichten. Het wordt een bijzondere ervaring!

Meer info?

Wil je meer weten? Kom dan op 23 februari naar de eerste deelnemersbijeenkomst. Die is om 19:30 uur bij Imke thuis, aan de Hohorst 38 in De Lier. Voor vragen en opgave: bel of app met Imke Jansen via 06 3980 7243 of mail naar imke_jansen_cool@planet.nl. Je kunt ook bellen of appen met Leendert Kooijman via 06 2346 2885 of mail naar leendurt@hotmail.com.